UNIVERZA NA PRIMORSKEM
 

Ljubljana, 26. in 27. januar 2017 - Letos se je Univerza na Primorskem že deveto leto zapored uspešno predstavila na največjem slovenskem sejmu izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja Informativa. Sejem vsako leto obišče več kot 15.000 obiskovalcev: dijakov, osnovnošolcev, učiteljev, staršev in drugih.

Univerza na Primorskem je v svoji prepoznavni barvi zasedla prostor ob vhodu, od koder je bila modra barva vidna že ob vstopu na prizorišče. Interaktivne delavnice so privabile veliko radovednežev, ki so se tudi sami preizkusili v različnih poizkusih, pri tem pa dobili veliko odgovorov v zvezi s študijem, ki vključuje predstavljene aktivnosti. V mali predavalnici, ki se je v petek preimenovala kar v "predavalnico UP", so se zvrstila odlična predavanja, ki so jim prisluhnili številni mladi. Veliko napotkov in informacij so mladi dobili kar iz prve roke - vsaka fakulteta Univerze na Primorskem je poleg profesorjev, raziskovalcev in strokovnega oseba s seboj pripeljala tudi študente, ki so s svojimi nasveti najbolje svetovali mladim, ki se odločajo za svoj nadaljnji študij.

Pozno popoldan nas je po 6. redni seji Rektorske konference obiskal prof. dr. Dragan Marušič, rektor UP, z nami so bili tudi dr. Tomaž Boh, državni sekretar z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, doc. dr. Sonja Rutar, prorektorica, prof. dr. Irena Lazar, dekanja UP FHŠ, izr. prof. dr. Janez Mekinc, dekan UP FTŠ Turistice, dr. Elizabeta Zirnstein, prodekanja UP FM in številni drugi priznani profesorji in raziskovalci.

Veseli smo, da smo našim obiskovalcem pomagali do lažje odločitve, kam naprej. Verjamemo, da se kmalu vidimo na Obali! Prisrčna zahvala gre prav vsem sodelujočim, ki so, vsak na svoj način, prispevali k uspešnemu nastopu na letošnji Informativi.

Z vami smo bili: Služba za podobo Univerze na Primorskem, UP Fakulteta za humanistične študije, UP Fakulteta za management, UP Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, UP Pedagoška fakulteta, UP Fakulteta za turistične študije -Turistica in UP Fakulteta za vede o zdravju.

Foto: Mirella Baruca, Služba za podobo Univerze na Primorskem